Monday, December 6, 2010

Sejarah di Asrama 2

(dalam mood penat balik kerja)

aku tak tau le kenapa Abang Min terlalu baik dengan aku, mungkin kerana aku ni orang Terengganu macam dia kot (nilai secara peribadi aku terhadap dia waktu tuh)... aku plak memang takde abang, dah anak sulong, nak cari abang kat mananya.....

sejak ada abang Min ni, aku macam dah boleh terima suasana kejauhan dari mak ayah aku, suatu malam tak dijangka, lepas solat Isyak berjemaah kat surau maktab..... tetiba plak abang Min sound speaker kat kekawan dia..... Hakimi ni mulai saat ni adalah adik angkat aku, jangan sesiapa usik dia....!!!!! dia asal 1 negeri dengan aku, ayah dia dan ayah aku sama-sama bekerja sebagai nelayan!!!!!

aku terkejut dog bila dia buat macam tuh.... kekawan 1 batch dengan aku melompong tak terkata.... aku terfikir gak.... sampai macam tu skali dia boleh buat...!!!! beraninya dia? mesti dia ni seseorang yang disegani (aku pikir tanpa syak) tingkatan 1 wehhh.....!!!! aku mana tau lagi tang sex-sex nie.... siot betul cara korang pikir..... hahahahahahaha

so sejak dari situ, semua senior-senior lain macam patuh je..... ada gak sekali sekala pipi aku dicubit-cubit nakal oleh senior yang lain(aku tau lah waktu tuh aku punya pipi gebu, waktu tengah cute miut)
hampeh tul korang ni main cubit-cubit pipi, sakit tau....!!!!! (lama-lama aku jadi tak suka dia orang duk pakat cubit pipi)



kadang-kadang waktu prep abang Min ajak study kat kelas dia..... aku sebenarnya segan, pasal aku lebih selesa study dengan kekawan yang seusia dengan aku & (aku tak nak pipi aku dicubit lagi....!!!!!!!!)
dia ajak aku Math..... woow!!! terernya dia dengan math, dia ajar BI..... Perghhhh...!!!!!!! dia punya BI cair de....!!!!

kesian plak aku kat kekawan usia aku... dia pun nak belajar sama-sama dengan aku gak..... tapi waktu tu aku macam patuh je pada abg Min ni..... yelah sampai dia sanggup sound speaker kat kekawan dia, yang aku ni adik angkat dia.....!!!! mak aku plak macam bagi kebenaran untuk dia agar jaga aku elok-elok.....

panjang lagi citer dia, aku penat, lapar, ngantuk..... lain kali plak

6 comments:

  1. Ini cerita benar ker atau cerita rekaan bang Hakimi?

    ReplyDelete
  2. ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Salam Maal Hijrah" 1432H/2010M.
    MEMANTAP UKHUWAH, MEMPEKASA UMMAH.
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    Bentangkan ku permaidani
    Dari baldu berwarna putih
    Moga tak ku terasakan
    Cubaan yang ku galas ini
    Kepada Mu titianku
    Hijrahkanlah diri ini
    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

    eemmmmm sedang membaca dengan tekun niiii..... wooooo amat teruja...

    ReplyDelete
  3. Pergh beb, aku suka blog ko.. jadi membe jom haha jemput singgah atau linkan blog ko kat aku k....
    salam

    ReplyDelete