Sunday, December 5, 2010

Posting Pertama Aku

Orang kata ada blog ni best.... Jadi aku cuba lah jugak..... 

Aku Kimi budak Seberang Takir.... aku suka mengelamun tepi pantai sorang-sorang, 
apa yang aku pikir? bakpe aku boleh jadi belok ni, dok lurus macam insan normal lain
hahahaha.... ada citernya, biasala hidup di asrama, macam2 le yang orang luar dok brape nok tahu,
kisah ni aku akan citer pada entry yang akan datang (sabar lah weh, citer cinetron korang boleh tunggu, takkan citer aku korang takleh tunggu.....hampeh tul!!!!!)




 Dari Jeti Seberang Takir




aku suka bau hanyir pantai, duk duk duk......!!!!! bunyi bot penambang kat muara Kuala Terengganu, rasa tenang dan damainye..... kalu bangun awal pagi (mesti wajib bangun awal pagi pasal nak solat subuh, kalu tak kena simbah air dari ayah aku.....!!!) boleh tgk sunrise..... perghhhhh!!!!! cantik siot!!!!


Sekarang aku kat Kuala Lumpur, kerja kat sini, aku tak suka Kuala Lumpur ni, bising, pencemaran udara (sesak hidung aku), jem sana sini, semua berlumba lumba nak ke tempat kerja, pening aku....!!!!!hahahaha.... 

anak laut skarang ni kerja pakai tali leher, mat salleh kata..... tali tie lah weh, kerja dengan kompani pak sedara aku, hadowww.....!!!!! susah la de....!!!! aku nak kerja sini....!!!! mak....!!!! Kimi nak kerja kat sana mak...!!!! uwaaa....!!!!!



Sebelum aku kerja kat Kuala Lumpur aka KL ni de.... aku belajar lah kat Utara Tanah Air....!!! korang teka lah kat IPTA mana, malas aku nak royak (beritahu)...... Betul.....!!!! pandai pun korang teka.....!!!! korang bijak la de....!!!!!


Kat KL ni banyak betul lah godaannya (macam le kat utara takde godaan, sama ramai je aku tengok), tapi kat KL ni agak International orang putih kata..... semua race ada, nama pun ibukota Malaysia


kat KL aku lontar je batu kat udara, pasti akan jatuh atas kepala salah sorang PLU kat sini, wahhhh!!!!! ramai gilak!!!! menyampah aku....!!!!


K lah sambung besok plop, mengantuk.....!!!!

7 comments:

  1. haha..jiwe kter same lah..tak suke kl...bising..bingit..huarghhh!!!
    em tapi klu kter skali skala jumpe ok guk kn..actually sye pon baru mula merantau kt kl nie..haha

    ReplyDelete
  2. ughh hebat gak mu nie eh dok ngayat kat blog nie hehehe.. sweet jer aku baca nie rasa fun sangat2.. oo mu org kuala la nie,

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete